-
גירושין בשיתוף פעולה – להתגרש בשלום
- בהליך גירושין בשיתוף פעולה כל צד מיוצג ע"י עו"ד מומחה מתחום המעמד האישי, אשר הוסמך במיוחד להליך של גירושין . עורך הדין מגן על זכויותיו של הלקוח, ושומר על האינטרסים שלו. מאחר וכל צד מיוצג על ידי עו"ד.
- רצונותיו וצרכיו של כל צד מקבלים ביטוי (בניגוד לגישור, שבו ה מגשר גירושין הינו נייטרלי ולא מייצג את הצדדים ואשר בו לעיתים ישנו צד "חלש" יותר, שצרכיו ורצונותיו אינם נשמעים). כמו כן, עו"ד לא מסלים ומלבה את המחלוקות אלא רואה את המשפחה כמערכת ומנסה להביא לידי הסכם כולל.
- הליך מתנהל ע"י צוות רב תחומי, שמטפל בכל היבטי הגירושין, וכולל יועצים לבני הזוג ובמידת הצורך גם מומחה לילדים ומומחה פיננסי.
- באמצעות הליך הגירושין בשיתוף פעולה ניתן להתמקד בקידום הסכם הגירושין במקום להיגרר למלחמות מיותרות בבתי המשפט ו/או בבתי הדין הרבניים. כך נמנעים הצדדים מ"מרוץ הסמכויות" והשלכותיו המזיקות ואין צד "מנצח" וצד "מפסיד". ההליך עצמו מקטין את החרדות והפחדים הכרוכים בניהול ההליכים, ומתמקד בפתרונות החיוביים.
-
הליך הגירושין בשיתוף פעולה
- מהיר בהרבה מהליך המתנהל בבית המשפט ו/או בבית הדין הרבני. משכו של ההליך והתקדמותו תלויים אך ורק בצדדים.
- עלותו של ניהול הליך גירושין בשיתוף פעולה ידועה מראש ונמוכה משמעותית מעלות ניהול הסכסוך באמצעות תביעות בבית המשפט ו/או בית הדין.
- ניהול תיק בבית המשפט ו/או בית הדין הרבני כרוך לעיתים קרובות בביצוע פעולות חד צדדיות פוגעניות כדוגמת: צווי עיקול, צו עיכוב יציאה מן הארץ וכיוצ"ב, בעוד שבהליך של גירושין בשיתוף פעולה כל הפעולות החד צדדיות הללו כלל לא ינקטו.
- ה"מלחמה" בבית המשפט ו/או בית הדין הרבני גורמת במרבית המקרים להסלמת היחסים שבין הצדדים והיא גובה מחיר נפשי קשה, הן מהצדדים והן מילדיהם ההופכים ל"כלי שרת" במאבק. "מלחמה" זו, אף עלולה להותיר משקעים וצלקות ארוכות טווח הן בנפשם של הצדדים והן בנפשם של ילדיהם. לעומת זאת, בהליך של גירושין .
- המבוסס על הידברות ומשא ומתן פתוח, השאיפה של כל אנשי המקצוע במודל ושל עוה"ד לגירושין בפרט, למצוא את הפתרונות הטובים ביותר למשפחה כולה. בכך ניתן למזער את הנזקים בהווה, ליצור מערכת יחסים "בריאה" יותר לעתיד, ולאפשר למשפחה לתפקד ולתקשר באופן יעיל גם לאחר גירושי ההורים.
גירושין בשיתוף פעולה – אמנם בהליך כזה מעורבים מלכתחילה
כמה וכמה בעלי המקצוע, אולם דרך ניהולו של הליך הגירושין בשיתוף פעולה, והסיוע של כלל היועצים המקצועיים יוצרים מצב בו ניתן לסיים הליך שכזה, בזמן קצר יחסית ובסיכומו של דבר בעלות נמוכה יותר מאשר ניהולו של הליך דומה בית המשפט.
כאשר הצדדים מקבלים במסגרת הליך הגירושין בשיתוף פעולה פתרון למכלול הנושאים הרלוונטים להם.
להתגרש ביחד
מדובר בהליך יחסית חדש בישראל, אך לא בעולם. הניסיון אשר נצבר בעולם במסגרתו (ואף בארץ במספר לא מבוטל של תיקים שהתנהלו בדרך זו).
מלמד על הצלחתו הגבוהה של ההליך הזה ועל האפשרות לנהל ולסיים את הגירושין, בהבנה, הסכמה ושיתוף פעולה מלא של בני הזוג .
מתוך הבנה שגם אם מתגרשים זה מזו, הם יכולים לשמר, ולו למען ילדיהם, מסגרת משותפת, מכבדת וטובה גם לאחר הגירושין.