גישור משמעו ניסיון לפתרון סכסוך ע"י תקשורת בין הצדדים, במטרה להגיע להסכם.
בגישור מתנהל מו"מ באמצעות צד שלישי, הוא המגשר. חשוב להבין שהמגשר איננו שופט והוא לא מכריע בסכסוך והוא גם אינו מייצג את הצדדים, הוא נייטראלי.
תפקיד המגשר לסייע לצדדים באופן נייטראלי, להגיע לפתרון הרצוי להם בעצמם, בהסכמה הדדית. קיימת חשיבות לאופציה זו, במיוחד בתחום המשפחה והירושה, בכדי לייעל את ההליך ולחסוך התדיינויות משפטיות ולאפשר לפתור את המשבר בדרך הטובה והנכונה לצדדים.
מה הם עקרונות הגישור?
כל שנאמר במהלך פגישות הגישור הינו סודי ולא ניתן לעשות בו שימוש בהליכים משפטיים.
ההסכם שהושג בגישור יוגש לערכאה משפטית לצורך מתן תוקף מחייב. הצדדים הם אלה ששולטים בגישור. על-פי רצון הצדדים ימשך התהליך עד סיומו בהסכם. לחילופין, לכל אחד מהצדדים האפשרות לסיים את התהליך בכל רגע נתון.
יתרונות נוספים של הליך הגישור
הצדדים הם אלו שקובעים את אופי התנהלות הגישור. הפתרון הוא יצירתי ומתאים לצדדים ולאו דווקא לפי מה שמכתיב החוק. הגישור משפר את התקשורת בין הצדדים, גם לאחר פתרון הסכסוך.
איך מתבצע הליך הגישור הלכה למעשה?
עם כניסתו לתוקף, ביולי 2016 של "החוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה – 2014", זוגות המעוניינים להתגרש מחוייבים להשתתף בפגישות מהו"ת (מידע, היכרות ותיאום) ביחידת הסיוע שליד בתי המשפט ובתי הדין. מטרת הפגישות הינה, לתת לבני הזוג מידע מגורמים מקצועיים על מגוון הדרכים העומדות לרשותם ליישוב המחלוקת בדרכי שלום, מחוץ לכותלי בית המשפט, לרבות טיפול אישי או זוגי, גישור, "גירושין בשיתוף פעולה", תיאום הורי וכו' ועל ההשלכות המשפטיות, הרגשיות, החברתיות והכלכליות של ההליכים המשפטיים.
לאחר פגישות המהו"ת בני הזוג יופנו לרשימות של מגשרים מוסמכים של בתי המשפט ובתי הדין הרבניים.
מטרת החוק הינה לאפשר לצדדים למצות את כלל האפשרויות להגעה להסכמות בעצמם, במקום שגורלם יוכרע לאחר הליכים משפטיים ארוכים, יקרים וכואבים להם ולילדיהם.
אני מזמינה אתכם, ליצור עמי קשר במשרד, ולקבל את כל המידע, עוד בטרם תפתחו הליך ליישוב הסכסוך, על מנת לנסות להגיע להסכמות גם לפני הגשת הבקשה, לייתר את הצורך בדיונים ולחסוך זמן וכסף רב.