"גירושין בשיתוף פעולה" – איך זה עובד ?
עורך דין – כל אחד מהצדדים מיוצג על ידי עורך דין מטעמו (מומחה בדיני משפחה, אשר עבר הכשרה ייחודית להליך גירושין בשיתוף פעולה וחבר בארגון הבינלאומי של העוסקים ב"גירושין בשיתוף פעולה" – IACP). עורך הדין אחראי על קידום צרכיו ורצונות של בן הזוג אותו הוא מייצג ופועל על פי נקודת מבטו, שאיפותיו וצרכיו.
הצדדים ועורכי דינם חותמים על התחייבות שלא לפנות לבית המשפט ו/או לבית הדין הרבני, כל עוד ההליך מתנהל, תוך התחייבות של עורכי הדין שלא לייצג את הצדדים בהליכים משפטיים אם ההליך לא מסתיים בהסכם.
יועץ גירושין – כל אחד מבני הזוג בוחר יועץ גירושין (מומחה מתחום הטיפול שעבר הכשרה ייחודית להליך "גירושין בשיתוף פעולה" ואף הוא חבר בארגון הבינלאומי של העוסקים ב"גירושין בשיתוף פעולה"- IACP). יועץ הגירושין ילווה את בן הזוג וייתן מענה לצרכים הרגשיים המתעוררים תוך כדי תהליך הפרידה, תוך בניית תוכנית הורית מתאימה.
קיימת אפשרות ששני בני הזוג יטופלו ע"י יועץ גירושין אחד תוך הפרדה מוחלטת וחיסיון מוחלט בין הצדדים.
מומחה ילדים – אצל משפחות שיש להן ילדים צעירים, במידת הצורך, ישתתף בתהליך מומחה ילדים, שתפקידו לבחון באופן ניטראלי את צורכי הילדים ולהמליץ לצדדים כיצד לנהוג ביחס לילדים, לטובתם ורווחתם.
מומחה פיננסי – בצוות משתתף מומחה פיננסי, שתפקידו לתת חוות דעת מקצועית באופן ניטראלי על מצבם הכלכלי של הצדדים ולהמליץ על אלטרנטיבות לחלוקת הרכוש ואיזון המשאבים בהתאם לצרכים והרצונות של הצדדים.
המפגשים – התהליך מורכב ממפגשים אישיים (עורך דין והצד אותו הוא מייצג או יועץ גירושין והצד בו הוא מטפל) וכן, ממפגשים משותפים של הצוות המקצועי בנפרד ושל הצוות המקצועי ביחד עם הצדדים.
ההסכמות שיושגו בתהליך, יגובשו לידי הסכם כולל אשר יאושר בבית המשפט או בבית הדין הרבני.