חשיבות גישור אחרי גירושין
ראשית ברצוני לספר כי השבוע פנה אלי זוג שהיה בתהליך גישור לפני כ- 10 שנים במהלכו הגיעו בני הזוג להסכם גירושין ויחסי ממון באמצעות גישור וכיום פנו חזרה לגישור לאחר שהתגרשו לפני כ- 10 שנים כדי להסדיר בינם מחלוקות חדשות שעלו, במקום לפנות לבית המשפט . אבל לטובת מי שאינו יודע ומבין אסביר בכמה מילים מה זה בכלל גישור ומה זה גישור במשפחה בפרט.
מהו גישור?
גישור משמעו ניסיון לפתרון סכסוך ע"י תקשורת בין הצדדים,במטרה להגיע להסכם .בגישור מתנהל מו"מ באמצעות צד שלישי הוא המגשר . המגשר איננו שופט והוא לא מכריע בסכסוך, אלא מסייע לצדדים להגיע לפתרון הרצוי להם בעצמם, בהסכמה הדדית. קיימת חשיבות לאופציה זו במיוחד בתחום דיני המשפחה בכדי ליעל את ההליך ולחסוך התדיינויות משפטיות ולפתור את המשבר בדרך הטובה והנכונה לשני בני הזוג גם יחד. היתרון החשוב בניהול התיק באמצעות גישור הוא חסכון בעלויות לעומת ניהול תיק בביהמ"ש ו/ או בביה"ד הרבני. כמו כן הסיכוי כי ההסכם "יחזיק מים" באמצעות הגישור הוא גדול יותר.
גישור אחרי גירושין עקרונות הגישור הם כי פגישות הגישור הינו סודי ולא ניתן לעשות בו שימוש בהליכים משפטיים ההסכם שהושג בגישור יוגש לערכאה משפטית לצורך מתן תוקף מחייב.
הצדדים הם אלה ששולטים בגישור והם שיכולים להשפיע עליו. עפ"י רצון הצדדים ימשך התהליך עד סיומו בהסכם ולחילופין לכל אחד מהם האפשרות לסיים את התהליך בכל רגע נתון.
היתרונות הבולטים של הליך הגישור
בין , היתרונות הבולטים של הגישור ניתן לראות את השמירה על מערכות היחסים בפרט בתחום משפחה, ניתן להתאים את הפתרון לצורכי הצדדים, לצדדים יש מעורבות בהליך ומחויבות לפתרון, לצדדים יש אפשרות של שליטה בהליך עצמו ובתוצאות (בניגוד ביהמ"ש בו התוצאות מוכתבות ע"י השופט). ההליך הנו סודי ולא ניתן לפרסום, וכן מאפשר לצדדים כלים לפתרון קונפליקטים בעתיד.
מהו הגישור המשפחתי?
בגישור המשפחתי מצויים שני בני הזוג בנושא של גירושין/ שלום בית ולעיתים גם ב"כ של הצדדים, היורשים בנושא של ירושות, וביחד כל הצדדים בונים לעצמם באמצעות המגשר את ההסכם הטוב ביותר. הפתרון מותאם לצורכי המשפחה כאשר כאמור לצדדים יש אפשרות של שליטה בהליך עצמו ובתוצאותיו. לעיתים ובהתאם לצורך יתלווה לתהליך איש טיפול אשר יוכל להדריך את הצדדים בכל נושא הנדרש, לרבות בנושא התיאום ההורי במקרה של גירושין.
הזמנה לפגישת ייעוץ
עם כניסתו לתוקף (ביולי 2016) של החוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה- 2014, זוגות המעוניינים להתגרש יחויבו להשתתף בפגישות מהו"ת (מידע, היכרות ותיאום) ביחידת הסיוע שליד בתי המשפט ובתי הדין. מטרת הפגישות תהיה, לתת לבני הזוג מידע מגורמים מקצועיים על מגוון הדרכים העומדות לרשותם ליישוב המחלוקת בדרכי שלום, מחוץ לכותלי בית המשפט, לרבות טיפול אישי או זוגי, גישור, "גירושין בשיתוף פעולה", תיאום הורי וכו' ועל ההשלכות המשפטיות, רגשיות, חברתיות וכלכליות של הליכים משפטיים.
גישור אחרי גירושין מטרת החוק הינה לאפשר לצדדים למצות את כל האפשרויות להגעה להסכמות בעצמם, במקום שגורלם יוכרע לאחר הליכים משפטיים ארוכים, יקרים וכואבים להם ולילדיהם.
אני מזמינה אתכם, כבר עתה, ליצור עמי קשר על מנת לקבל את כל המידע, עוד בטרם תפתחו הליך ליישוב הסכסוך על מנת לנסות להגיע להסכמות גם לפני הגשת בקשה ליישוב סכסוך, לייתר את הצורך בדיונים ולחסוך זמן וכסף רב.