עורך דין צוואה
כאשר אדם הולך לבית עולמו, הוא בדרך כלל מותיר אחריו בצד החובות גם נכסים, כספים וזכויות. סך כל אלה עוברים לאחר מותו ליורשיו, באחת מהדרכים שלהלן:
- בדרך של ירושה מכוח הדין – כאשר המנוח לא הניח אחריו צוואה, החוק קובע את אופן העברת עיזבון המנוח ליורשיו, לפי ההוראות הקבועות בחוק ועל פי מעגלי קירבה אל המנוח.
- בדרך של צוואה– צוואה היא מסמך משפטי שעורך המצווה בחייו ובו הוא מורה על חלוקת העיזבון לאחר מותו. באם אין סיבה לפסילת הצוואה מקיימים את הצוואה כלשונה ומחלקים את העיזבון בין היורשים על פי האמור בצוואה. מומלץ לערוך צוואות באמצעות עו"ד הן כצוואה בעדים והן כצוואה נוטריונית .
עורך דין צוואה- צו קיום צוואה
הצוואה לבדה איננה מאפשרת ליורשים לחלק את העיזבון ו/או לבצע כל פעולה משפטית של רישום זכויותיהם כיורשים. לאחר מות המצווה על היורשים,להגיש לרשם לענייני ירושה בקשה למתן צו ירושה מכוח הדין ו/או למתן צו קיום צוואה במקרה שבו הותיר המצווה צוואה – ורק עם קבלת הצו ניתן יהיה לחלק את העיזבון ולבצע פעולות משפטיות. לשם קבלת הצו רצוי להעזר בעו"ד מומחה .
לאחר הגשת הבקשה ליתן צו ירושה ו/או צו קיום הצוואה, הרשם לענייני ירושה מפרסם את הבקשה בעיתון כדי ליידע את מי שעלול להתנגד לבקשה.
במקרה שבו מוגשת התנגדות למתן צו ירושה או צו קיום צוואה הרשם לענייני ירושה מעביר את התיק לדיון משפטי כתובענה לכל דבר ועניין, לבית המשפט לענייני משפחה הסמוך למקום מגוריו של המצווה. לשם הגשת התנגדות יש להעזר בעו"ד מומחה בתחום הירושה.
אילו סוגי צוואת קיימות ?
קיימות ע"פ חוק הירושה ארבע סוגי צוואות:
- צוואה בכתב יד– זו היא צוואה אשר כתובה כולה בידי המצווה, וחתומה בחתימתו ובכתב ידו.
- צוואה בפני עדים- זו היא צוואה השכיחה והמקובלת. צוואה זו נעשית בכתב, נושאת תאריך והחתמת על ידי שני עדים. המצווה במעמד החתימה על הצוואה מצהיר בפני העדים כי זו היא צוואתו, וזאת בכדי לאשר כי העדים היו עדים לעריכתה. צוואה זו יכולה להיות מודפסת (מקובל יותר) או כתובה בכתב יד, אך החתימות חייבות להיות בכתב ידם של המצווה והעדים ולהיחתם במועד עריכת הצוואה ולא במועד מאוחר יותר. נהוג כי צוואה זו עורך אותה עו"ד מומחה לצוואות המשמש גם כעד עם עד נוסף המגיעים למשרד עו"ד.
לדוגמא- "צוואה הדדית"- זו היא צוואה שאותה עורכים בדרך כלל שני בני זוג באמצעות עדים.
- צוואה בעל פה- ובשמה הנוסף "צוואת שכיב מרע"- במקרה זה מדובר על צוואה בה המצווה מצוי על סף המוות בלבד. צוואה זו צריכה להיעשות בפני שני עדים המבינים את שפת המצווה, ועליהם לרשום אותה בזיכרון דברים הכולל את תוכן דברי המצווה ואת רצונו, כולל התאריך והנסיבות שהביאו אותו לעריכתה.
- צוואה בפני רשות- זו היא צוואה אשר נערכת בפני רשות כגון רשם של בית משפט ו/ או בית הדין הרבני . לעניין צוואה זו נוטריון כדין שופט. צוואה זו נאמרת בעל פה או מוגשת בכתב.
משרדנו עורך צוואות בפני עדים מידי יום הן כעו"ד והן כעו"ד מומחים בנושא משפחה כמו כן בכובע של נוטריון. חשוב לציין כי אדם או זוג אשר לא עורך צוואה נמצא החשיפה שרצונותיו לא יתממשו, כך למשל בן זוג אשר מחליט להוריש את דירת המגורים לבן/בת זוגו ורק לאחר מות בן /בת הזוג לילדיו, יותיר את דירת המגורים במלואה לבן/בת הזוג ולא יחשוף את בן/בת הזוג הנותר בחיים לסחטנות של הילדים כמו גם לדרישות של מכירת הנכס טרם הליכה לעולמו של בן/בת הזוג הנותר בחיים. ולכן רצוי למי שלא ערך צוואה לקבל ייעוץ מלא על ידי עורך דין צוואה מומחה לירושות וצוואות.
מידע זה אינו מחליף ייעוץ משפטי תוכלו גם למצוא באתר עורך דין לענייני ירושה